Wandelen en fietsen

In de Betuwe kunt u mooie wandeltochten en fietsroutes maken. Onderweg kunt u tal van leuke terrassen aandoen.

Prachtige natuur

Ontdek de mooie natuur van de Betuwe langs het Batouwepad. Het Batouwepad is een van de Klompenpaden die u – gedeeltelijk – over boerenland in Gelderland voeren. U wandelt langs oevers, oude stroombeddingen en dijken. De wandeling is ongeveer zestien kilometer lang. Deze kunt u inkorten tot twaalf kilometer. Het startpunt is bij de parkeerplaats in het centrum van Lienden. Onderweg komt u genoeg horecagelegenheden tegen voor een lekker kopje koffie, thee of iets anders.

https://klompenpaden.nl/klompenpad/batouwepad/

De Utrechtse Heuvelrug

Een heerlijk wandel- en fietsgebied van zo’n 6000 hectare groot. Een streek met tal van uitgezette en bewegwijzerde wandelroutes, fiets- en gravelpaden en spectaculaire mountainbikeroutes.

https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/

Betuwse fietsvierdaagse in Kerk-Avezaath

Vier dagen fietsen door en langs de mooiste plekken van de Betuwe en omgeving. De data in 2024 zijn: Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 12 mei 2024. Het start- en eindpunt zijn op het buitenterrein van Dorpshuis De Avezathen in Kerk-Avezaath. Op Hemelvaartsdag pikt u de Creatieve Markt en tentoonstelling in de sfeervolle Lambertuskerk van Kerk-Avezaath mee.

www.betuwsefietsvierdaagse.nl