Musea

In de nabije omgeving van onze camping kunt u genieten van kunst en cultuur.

Flipje & streekmuseum in Tiel

In het Flipje en Streekmuseum krijgt u van alles te zien over de historie van Tiel en de Betuwe. Van archeologie via de middeleeuwen en de overbekende fruitverwerkingsindustrie met haar icoon Flipje Tiel tot en met de canon van Tiel. Er valt van alles te zien.

http://streekmuseumtiel.nl/

Museum Buren en Oranje in Buren

Dit museum bestaat sinds 1988. Het is gevestigd in het eeuwenoude en monumentale raadhuis aan de Markt in Buren. In dit museum is veel van de geschiedenis van de Oranjes te achterhalen. want Buren heeft ‘oude papieren’ met het vorstenhuis. Het pittoreske Betuwse vestingstadje staat bekend als Oranjestad.

http://www.museumburenenoranje.nl/

Marechausseemuseum in Buren

Het Marechausseemuseum gaat over grenzen: het bewaken van landsgrenzen, maar ook het verleggen van eigen grenzen. Met historische, actuele en vooral persoonlijke verhalen neemt het museum u mee in de wereld van de Koninklijke Marechaussee.

https://www.marechausseemuseum.nl/nl/

Breijerijmuseum in Beneden Leeuwen

De Breijerij in Beneden-Leeuwen is een familiebedrijf waar het ambacht breien nog steeds met trots en passie wordt bedreven. De Breijerij produceert voor merken, designers en bedrijven en stelt daarnaast haar bedrijf open voor groepsbezoeken en fabrieksverkoop. Zoals bij veel familiebedrijven heerst er een uiterst vriendelijke sfeer

http://de-breierij.nl/

Kasteel Amerongen in Amerongen

Kasteel Amerongen is een kasteel in de uiterwaarden van de Neder-Rijn in de buurt van het Utrechtse dorp Amerongen. Het behoort tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990. Een bezoek aan kasteel Amerongen is zeker de moeite waard omdat het kasteel veel historische waarde heeft. Er zijn een aantal families die er jaren hebben gewoond zoals de familie van Reede en Bentinck. Keizer Wilhelm de tweede van Duitsland heeft er ook een tijdje ingewoond.

https://www.kasteelamerongen.nl/

Museum Stoomgemaal de tuut in Appeltern

Tijdens een bezoek leert u over de geschiedenis van watermanagement, en ontdekt u wat het gemaal betekende voor de inwoners van het Land van Maas en Waal. Tijdens stoomweekeinden kunt u het stoomgemaal van dichtbij in volle werking zien. Een bezoek tijdens de reguliere openingstijden is ook zeer de moeite waard: u mag het hele gemaal van binnen en buiten bekijken en met behulp van beeld, geluid en geur, prikkelen ze de zintuigen van de bezoeker.

http://www.de-tuut.nl/

De tuinen van Appeltern in Appeltern

De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Niet alleen bieden zij u interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends. Het park biedt u ook een gezellig dagje uit.

https://appeltern.nl/

Heemkundig museum in het Ommerense bos

Dit mooie, oude parkbos ligt op een landgoed, namelijk Landgoed Den Eng in Ommeren. Aan het bos ligt het Streekmuseum Baron van Brakell, waar u alles over de geschiedenis van wonen en werken in de Betuwe te weten kunt komen.

www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl