Activiteiten en dagjes uit

U hoeft zich niet te vervelen. Bekijk hieronder de leukste activiteiten en dagjes uit.

Kringloopwinkel Ommeren

De kringloopwinkel in Ommeren is iedere woensdag, vrijdag en zaterdag open van 10.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 15.30uur. U kunt de kringloopwinkel vinden aan de Hogestraat 3a in Ommeren.

www.facebook.com/kringloopwinkelommeren

Golfbaan Pitch en Putt

Pitch & Putt Golf is een leuke activiteit voor een gezellig en sportief uitje waar iedereen aan mee kan doen. Pitch & Putt is ‘Het golfspel voor iedereen’. Jong, oud, golfer of niet, sportief of minder sportief… na een korte uitleg mag iedereen de baan op om van het spel te genieten. Je hebt geen golfvaardigheidsbewijs of eigen materiaal nodig. Pitch & Putt is geschikt vanaf een jaar of tien.

www.pitchenputtmaurik.nl

Wipeout in Zoelen

Beleef zelf het enige echte wipeout parcours van Nederland. De Big Red Balls, Dizzy Dummy en Mega Sweeper: de van de tv-show bekende obstacles are ready for you! Beleef samen met familie of vrienden een geweldig sportief avontuur.

www.wipeout.nl

Kleiduivenschieten – ook voor beginners

Het terrein van KSV De Betuwe is ongeveer achttien hectare groot. De schietbaan is ingrijpend opgeknapt en gemoderniseerd. Thans zijn – alles bij elkaar – meer dan 100 kleiduiven werpmachines opgesteld. Zij bedienen de tien schietbanen.

www.ksv-debetuwe.nl

Overdekte speelparadijs Wamelland in Wamel

Een gezellige binnenspeeltuin in de regio

Klimmen, glijden, springen en rennen voor jong én oud. Eigen restaurant met een uitgebreide menukaart. Wamelland is een binnenspeeltuin van maar liefst 2100 m². Gratis parkeren en gratis WiFi. Een begrip in Midden Nederland en wijde omstreken.

www.wamelland.nl

De Vrije Markt in Tiel

Elke zondag kunt u op De Vrije Markt in Tiel terecht voor een lekker dagje struinen. In de overdekte en verwarmde hallen vindt u de meest uiteenlopende producten. Vele standhouders staan al jaren op de markt. Hierdoor heerst er een gemoedelijke en gezellige sfeer in de hallen. Ook heeft De Vrije Markt veel wisselende standhouders met allerlei soorten handel, waardoor het aanbod steeds wisselt.

www.vrijemarkttiel.nl/

Fruitcorso in Tiel

Ieder derde weekend van september. Het Fruitcorso is een jaarlijks terugkerend evenement in Tiel. Op zaterdag de grote optocht door de straten van Tiel. Op zondag en maandag worden de wagens tentoongesteld in de binnenstad. Achter het Fruitcorso gaat een jarenlange Betuwse traditie schuil, waarin een stoet van praalwagens centraal staat. Deze praalwagens, opgebouwd uit fruit, groenten en zaden, worden gebouwd door vrijwilligers in Tiel en verschillende dorpen in de Betuwe.

www.fruitcorso.nl

Dierentuin Ouwehand in Rhenen, met zijn grote overdekte speeltuin

In Ouwehands Dierenpark valt altijd wat nieuws te ontdekken. High lights als Het Berenbos, Gorilla Adventure of Blue Lagoon.

www.ouwehand.nl

Oorlogsbegraafplaats Grebbeberg in Rhenen

Het militair ereveld Grebbeberg bij Rhenen is de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Hier liggen alleen militairen begraven. Deze begraafplaats op de Grebbeberg is de laatste rustplaats van meer dan 400 Nederlandse militairen die in mei 1940 sneuvelden in de strijd om het zuidelijkste gedeelte van de Grebbelinie. Zij zijn begraven in de grond die zij met hun leven hebben verdedigd. Na de overgave werden de Nederlandse en Duitse slachtoffers op de plaats van het strijdtoneel begraven.

www.oorlogsgravenstichting.nl

Natuurlijk Gruun

Midden in de boomgaarden ligt Appelcafé Gruun. Van het vroege voorjaar tot diep in de winter is hier tussen de boomgaarden het Nederlandse seizoen zichtbaar. Bruiloften, verjaardagen, jubilea, borrels, (zakelijke) bijeenkomsten, lunch, buffet, een uitgebreide high tea of het houden van een receptie; het kan allemaal.

www.natuurlijkgruun.nl

Betuwsch Badhuys in Lienden

Een privé spa midden in de prachtige Betuwse contreien. Hier komt u echt tot rust. Door het kleinschalige karakter kunt u rekenen op gastvrijheid, aandacht en een team dat u in de watten legt.

www.betuwschbadhuys.nl

Nationaal Fruitpark Ochten

De Stichting Nationaal Fruitpark Ochten is opgericht met de intentie om de van oorsprong aanwezige fruitrassen en boomvormen, of wel de Betuwse fruitcultuur te promoten en te behouden. Dit werd een succes en is dit nog steeds. Duizenden mensen komen jaarlijks kijken, proeven, leren, spelen en recreëren in dit mooie park met honderden oude en moderne fruitrassen.

www.fruitparkhotel.nl

Binnenzwembad de Waalslag Tiel

Het moderne zwembad biedt voor jong en oud veel mogelijkheden en sportieve activiteiten. De zwemlocatie bestaat uit een recreatiebad met glijbaan en peuter –en kleuterbassin, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad. De Waalslag beschikt over meerdere ruime omkleedcabines en toiletten voor mindervaliden. In de zwemzaal zijn een tillift en rolstoelen ter beschikking.

www.optisport.nl/waalslag